Op woensdag 25 mei is het eindelijk weer zover: Proef Amersfoort. Het culinaire feest -dat bekend staat als één van de Amersfoortse hoogtepunten in het jaar- zal geheel volgens traditie tijdens het Hemelvaartsweekend haar deuren openen in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Vindicta is al jaren liefhebber van dit ontzettend leuke evenement en is zodoende ook nu weer aangehaakt als partner. De Amersfoortse ondernemer Timo Braeken is de kartrekker van Proef Amersfoort en Gijs Viester, eigenaar van Vindicta is bij hem op bezoek geweest voor een kort duo-interview.
timo, nog een week en dan is het zover! alles gereed?
Timo: ‘Haha, bijna alles… Nee hoor, gekheid. De hoofdpunten en belangrijkste onderdelen -denk aan de restaurateurs- is dik voor elkaar. Bij een groot event als deze zijn er altijd laatste details die nog geregeld moeten worden. Dat weten we en dat komt altijd goed.’
Op woensdagavond -dit jaar 25 mei- is traditioneel de voorproefavond. De aftrap van het event, speciaal voor alle zakelijke partners, sponsoren en andere samenwerkingspartners. zin in?
‘Ja, zeker weten. Zonder onze partners geen Proef. Heel fijn dit jaar, nu we weer terug zijn na twee jaar Corona, wederom op alle steun te kunnen rekenen. Vindicta is ook zo’n fijne partij die trouw jaarlijks terugkeert. Het is fijn als je als organisator op zulke partners kan rekenen!’
gijs, dat is een mooi bruggetje naar jou. Vertel, waarom hebben jullie je weer opnieuw verbonden aan proef?
‘Daar bestond geen twijfel over. Proef is één van de leukere evenementen in Amersfoort! Vroeger ging ik er al heen en met Vindicta staat dit jaarlijks op de agenda. Wij zijn partner omdat we dit soort evenementen graag steunen en ook van gezelligheid houden. Daar is Proef de ideale combinatie voor!’
waarom bestond er geen twijfel over?
‘Proef is een begrip in Amersfoort. Kom je uit Amersfoort dan ken je 100% Proef Amersfoort. Het is voor mij persoonlijk ook een gevoelsmatige start van de zomer: lekker buiten, lekker eten en heerlijke wijn. Proef staat voor kwaliteit en het ontzorgen van de gasten, iets waar Vindicta ook voor staat. Dus even lekker uit en genieten!’
aan beiden de vraag: welk restaurant ga je zeker bezoeken?
Gijs: ‘Ik kijk dit jaar uit naar de vegetarische hapjes. Niet dat ik helemaal vegetarisch ben, maar ik ben benieuwd wat restaurants tegenwoordig allemaal op tafel kunnen zetten zonder vlees en vis. Dus ik ga alle restaurants af om dit te ontdekken. Dat maakt Proef ook zo leuk. Daarnaast zal je mij zeker kunnen vinden bij de Oesters van Het Bergpaviljoen! Heerlijk met een glaasje bubbels!’
Timo: ‘Dat is wel een mooie insteek, Gijs. Als organisator kan ik niet anders zeggen dan dat ik uitkijk naar alle deelnemende restaurateurs. En daar voeg ik aan toe: dat is ook gewoon een eerlijk antwoord. Ik weet dat ze allemaal hun stinkende best doen alle bezoekers de meest heerlijke gerechten voor te schotelen.’
gijs, waar kijk je het meest naar uit?
‘Samen met de collega’s en hun partners weer een uitje. We kunnen elkaar weer vaker zien onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes. Traditioneel is het ook nog eens mooi weer tijdens Proef dus daar gaan we nu ook weer vanuit. Ook goed om te weten: het is niet alleen de woensdag waar ik naar uitkijk. De dagen daarna ga ik zelf ook met de kids zeker nog een bezoek brengen aan Proef!’
timo, tot slot. Vindicta is een van de partners. Het is 17 mei: kunnen bedrijven zich nog aanmelden?
‘Jazeker, nog altijd, want we kunnen alle steun gebruiken. Bedrijven kunnen partner worden en daarmee zichzelf en relaties toegang verschaffen tijdens de VoorProefAvond. Voor alle informatie verwijs ik ze naar de website! Extra leuk om te vermelden is dat er nog wat speciale acties aan komen, maar daar kom je pas achter als je erbij bent. Kortom: hopelijk tot de 25e!’
Meer informatie: www.proefamersfoort.nl